Orthomoleculaire therapie

Weer in balans met orthomoleculaire therapie

Onze orthomoleculair therapeut helpt je met uiteenlopende gezondheidsdoelstellingen om de balans in het lichaam te herstellen. Door stap voor stap aanpassingen te maken in jouw voeding en leefstijl kan jij jouw lichaam /darmen positief beïnvloeden. Wanneer jouw lichaam/darmen in balans zijn zie je dat van buiten en voel je dat van binnen.

Hoe gaat de orthomoleculair therapeut aan het werk?

We beginnen met een intake gesprek van 1,5 uur. Daarin wordt een compleet beeld gemaakt van je lichamelijke klachten, je voedingspatroon (wat kun je wel eten en wat niet), maar ook bespreken we eventuele emotionele aspecten die je leven beïnvloeden. Voorafgaand aan het eerste gesprek wordt je gevraagd een uitgebreide vragenlijst in te vullen, zodat we ons goed kunnen voorbereiden.

Na het eerste gesprek wordt een behandelplan opgesteld en in een volgend gesprek met je besproken. Het behandelplan bestaat voornamelijk uit voedingsadviezen, inclusief het advies omtrent het gebruik van voedingssuplementen. 

In sommige gevallen komt het voor dat aanvullend onderzoek nodig is om een tekort of een overmaat van bepaalde stoffen in het lichaam vast te stellen. In dat geval wordt gebruik gemaakt van laboratoriumonderzoeken, waarin het bloed, speeksel of urine wordt onderzocht.

Je kunt bij onze orthomoleculair therapeut terecht als je last hebt van de volgende klachten:

  • Spijsvertering: maag/ darmklachten (o.a. obstipatie, opgeblazen gevoel)
  • Vruchtbaarheidsproblemen: PCOS/endometriose/menstruatieklachten
  • Voedselovergevoeligheden: voedselintoleranties/ allergieën/eczeem.
  • Vermoeidheid: slaapproblemen/ stress/ burn-out/ stemmingswisselingen
  • Nieuwsbrief, a.u.b gebruik niet de 'boek nu' button!!!!!!!!! bel: 06 235 752 78